HTML

Luxusblog

Hogyan éljünk luxus életet, még ha nem is vagyunk gazdagok. A csóróság fejben dől el!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2008.11.25. 16:06 mrssolis

Kultúrhét

A héten tobzódunk a kultúrában, nem szándékosan, de valahogy nem figyeltem oda kellően, mikor színházjegyeket vettem, így hétfőn, kedden és csütörtökön is kultúrestünk lesz.

A tegnapi nyitánya a hétnek sajnos nem sikerült túl jól, az Abigélt láttuk az Operettben, és erős jóindulattal is csak közepesnek bizonyult. A zene teljesen jellegtelen, egyetlen "slágergyanús", visszaidézhető szám sincs benne. A szövegekre csak a pocsék jelző illik, tele kínrímekkel és semmitmondó sorokkal, kivéve persze, ahol egy az egyben átvették Szabó Magda szavait. A tánckoreográfiák egy kedves műkedvelő előadást idéztek, ami sajnos egy profi előadáson nem megbocsátható.

Komoly gondjaim voltak az énekesekkel is, Bálint Ádám Kuncz Feriként néha még falsnak is tűnt, Csonka András Kőnig tanár úr szerepében szörnyű, igazi pipogya hülyét alakít, holott a karakteren át kellene jönnie a rejtőzködő hősnek is. Értem én, hogy egy musicalben nem a cizellált színészi munka a lényeg, de akkor legalább énekeljenek úgy, hogy az lenyűgözzön. A tegnap előadásban akikről ez nagyjából elmondható volt, azok Siménfalvy Ágota (Horn Mici) és Pálfalvi Attila (Vitay tábornok) voltak.

A díszlet is gyenge, egy darab vasnak tűnő főelemet forgatnak körbe, különböző helyszíneket imitálva, de igazából - talán a vasútállomást kivéve - egyik színt sem jeleníti meg markánsan.

Igaz, lesújtó véleményünkhöz hozzátartozik az is, hogy a Vámpírok bálja óta nagyon magas a mércénk a musicalek színvonalát illetően. A profizmusnak olyan fokán áll az az előadás, amely kis hazánkban ritkán tapasztalható, sajnos.

Az este legjobb része a Mimóza koktél volt, amit az előadás előtt a Komédiás Kávéházban megittunk, és az, hogy a szakadó hó estére mesebeli tájjá varázsolta a kertünket, íme: 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapiluxusunk.blog.hu/api/trackback/id/tr72787975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása