HTML

Luxusblog

Hogyan éljünk luxus életet, még ha nem is vagyunk gazdagok. A csóróság fejben dől el!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2008.11.27. 14:06 mrssolis

Egy elérhető luxusvacsi

A tegnapi vacsora készítése közben eszembe jutott, hogy ezt meg kellene osztanom itt a blogon, mert tipikus példája annak, hogyan lehet otthon gyorsan, egyszerűen egy megfizethető luxusvacsit készíteni. A férjem imádja, egészséges és könnyű.

Tonhaltatár

A tonhaltatárnak annyi változatát ettem eddig, ahány helyen megkóstoltam, én összeraktam az éttermi tapasztalataimból azt a változatot, ami nekem a legjobban bejön. Ehhez kb. 20 cm kígyóuborkát nagyon apró kockákra vágok, hozzákeverem egy kis fej lilahagyma felét, szintén nagyon apróra vágva, és egy csík sötétzöld vagy piros paprikát is felkockázva. Meglocsolom a keveréket egy egész lime levéből és olívaolajból készült mártással. A friss (nagyon frissnek kell lennie, általában csak aznap készítek, amikor a Corába friss hal érkezik, azaz szerdán és pénteken) vörös tonhalból kb. 40 dkg-ot szintén apró kockákra vágok (ha van rajta fehér hártya, azt lehúzom, de igyekszem olyan darabot kérni, amin nincs), hozzákeverem a többi cucchoz, megsózom, friss csilit őrölök rá, és a végén apróra vágott petrezselyemmel és koriander levéllel szórom meg. Ez a mennyiség két embernek elég főfogásként, ha előételként tálalom, akkor ennek a fele is elég.

Nagyon jól illik hozzá egy (vagy több) pohár száraz pezsgő vagy fehérbor, mi hétköznapokon Hungária Extra Dry-t iszunk, szerintem nagyon korrekt a minősége, borból pedig mondjuk egy Degenfeld Muscat Lunelt tudok hozzá elképzelni.

Nem olcsó étel, hiszen a vörös tonhal kilója 5800 forint körül van, de azért ebben a mennyiségben megfizethető és nagyon finom.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapiluxusunk.blog.hu/api/trackback/id/tr14791353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása