HTML

Luxusblog

Hogyan éljünk luxus életet, még ha nem is vagyunk gazdagok. A csóróság fejben dől el!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2008.11.21. 22:16 mrssolis

Luxusélet születik

Kedves Olvasók!

Lássuk, miről is fog szólni ez a blog! Szeretném megosztani Veletek, hogy hogyan sikerül az átlagosnál valamivel jobb, de nem extrém módon magas jövedelemből irígylésreméltóan magas színvonalú életet élnünk a férjemmel. A nickem, amit itt használok mrssolis, ami természetesen Gabrielle Solis-ra utal a Született feleségekből, hiszen ha valaki, ő tudja, mi az a luxus. És az az idézet is tőle származik, hogy "A csóróság fejben dől el. Lehetünk szegények, de ez nem jelenti azt, hogy csórónak kell lennünk!" Nem szó szerint idéztem, de a lényeg ez volt. Mélyen egyetértek ezzel a megállapítással, és nap mint nap ezt szem előtt tartva élem az életem.

Úgy gondolom, hogy sokkal többen megélhetnék a mindannapi luxust, mint ahányan teszik, csakhogy az emberek egyszerűen nem tudják, hogyan kell jól élni. Itt szeretném leszögezni, hogy ezalatt még véletlenül sem azokat a családokat értem, akik napról-napra küzdenek a megélhetésért, és örülnek, ha étel kerül az asztalra, és fedél van a fejük felett. Természetesen ők nem engedhetnek meg maguknak semmiféle anyagi luxust, és amikről itt szó lesz, számukra nem elérhető. Minden tiszteletem az övék, tudom, hogy néha emberfeletti küzdelmet folytatnak, és nem nyerhetnek, legfeljebb túlélnek. Nekik azt kívánom, hogy legalább lelkiekben éljék meg azokat az örömöket, amiket lehet, és tudom, ez sem könnyű, miközben próbálnak felszínen maradni.

Ez a blog azoknak szól, akik viszonylag jól keresnek, és szeretnék a maximumot kihozni a lehetőségeikből.

Sokat gondolkoztam rajta, mi is a titka annak, hogy folyamatosan azt halljuk az ismerőseinktől: "ti aztán tudtok élni!", miért gondolják úgy, hogy mi olyan hű de jól élünk. Az ádázabbak néha megeresztik azt is, hogy "miből tudtok ti így élni", de ezt nem vesszük fel. Igaz, gyakran mondogatjuk egymásnak is a férjemmel, mikor valami tényleg rendkívüli élményben van részünk, hogy "milyen szerencsések vagyunk mi!". Sok olyan ismerőssel vagyunk körülvéve, akik anyagilag sokkal jobban állnak nálunk, mondjuk ki: gazdagok, de fele olyan jól sem élnek, mint mi. Sokáig formálódott bennem, hogyan tudnám ezt megosztani, de igazából ez a blog mégis inkább napló lesz. Napló, amelyben ezt a sok-sok csodát, amiben részünk van, megörökítem.

Lesz itt szó gasztronómiáról, kultúráról, utazásról, divatról és minden másról, amitől az életünk szebb és jobb. Imádok enni (jó vicc, ki nem), jó borokat inni, szép ruhákat venni és viselni, és persze utazni, utazni. Kedvenc mondásom, hogy amikor az ember utazik, olyan, mintha egy nap alatt kettőt élne meg. Annyi új impulzus ér, mint máskor talán több nap alatt sem.

Mit jelent nekem a luxus? Long Island és Marbella, Sinatra és Domingo, tonhal carpaccio és Dom Perignon, Dior és Paul & Shark. Banális? Igen. Luxus? Nekem az.

Hát, ezekről lesz szó az én kis naplómban, a mindennapjaimról szóló beszámolók keretében. És ha egy-két olvasó kap egy jó ötletet belőle, amit megvalósít, akkor már megérte. Ha pedig nem, legalább visszaolvasva én újraélem a mindennapi luxusaimat.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapiluxusunk.blog.hu/api/trackback/id/tr37782025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása